Uitgave van de Protestantse Gemeente Zoetermeer

Kerkdiensten

Zondag 20 oktober
Liturgische kleur: groen

 10.00 uur: Ds. N. de Lange
 19.30 uur: Meditatieve viering

Zondag 27 oktober
Liturgische kleur: wit

 10.00 uur: Ds. N. de Lange
Maaltijd van de Heer
 19.30 uur: Meditatieve viering

Zondag 3 november
Liturgische kleur: wit

09.15 uur: Ds. R.L. Algera 
Kind-op-schootdienst
 10.00 uur: Ds. R.L. Algera
Heilige Doop 
 19.30 uur: Meditatieve viering

Wijkgemeente Zoetermeer-Noord

Ichthuskerk

Parkdreef 258, 2724 EZ Zoetermeer
T (079) 341 36 20
W www.pwzn.nl

Over ons

De Protestantse Wijkgemeente Zoetermeer Noord (PWZN) heeft ongeveer 2500 leden een bestrijkt de brede noordkant van de burgerlijke gemeente Zoetermeer.
De PWZN is een veelzijdige geloofsgemeenschap met ruimte voor ieder gemeentelid om invulling te geven aan haar of zijn geloof. Een gemeenschap, protestants van kleur en in goed contact met andersgelovigen en andersdenkenden. Een geloofsgemeenschap die haar hart vindt in de omgang met God, die voortdurend bouwt aan gemeenschap met elkaar en die zich uit bewogenheid inzet voor de samenleving. Een jonge gemeenschap met veel kinderen, veel jongerenactiviteit en intensieve contacten met de basisscholen in de wijk en met het Oranje Nassau College. Voor onze senior-gemeenteleden is er een aantal keren per jaar (met name rond Kerst en Pasen) een ouderenmiddag, met een stijlvolle liturgie en ruimte voor ontmoeting.

Sinds 2014 beschikt de PWZN over een vernieuwd kerkgebouw, waardoor we onze blik nog meer naar buiten kunnen richten. We leven in een samenleving waarin het lijkt of de kerk aan de rand staat.
De geschiedenis leert ons echter dat mensen langs allerlei wegen op zoek zijn naar het bestaan van God. Die zoektocht is een voortdurend proces, waaraan wij werken.

Onze wijkgemeente kenmerkt zich door diverse achtergronden en opleidingen van mensen. Het is dus de kunst om de taal van de ander te verstaan. Dat doen we door een veelzijdigheid aan kerkdiensten en vele activiteiten door de week heen. De vernieuwde Ichthuskerk onderscheidt zich door een aantal liturgische en fysieke kenmerken die ons open en veelkleurige karakter weerspiegelen. Dat uit zich in experimentele vieringen op de tweede zondag van de maand en meditatieve en creatieve vieringen en vespers op sommige zondagavonden. Zo staat God centraal in een omgeving waar ruimte is voor verscheidenheid in betrokkenheid. Het gebouw is uitnodigend en gastvrij, multifunctioneel en flexibel.

U en jullie zijn van harte welkom!


ds. Rein Algera

Predikant
ds. Rein Algera
T (079) 342 62 61
E Mail mij
Werkdagen maandag, dinsdag, woensdag-morgen en donderdag
(pastoraat Buytenwegh en De Leyens)


ds. Nico de Lange

Predikant
ds. Nico de Lange
T (079) 360 31 01
E Mail mij
Werkdagen maandag, dinsdag, vrijdag
(pastoraat: Seghwaert)


Jeanette Vos-Spek

Kerkelijk werker
Jeanette Vos-Spek
Postadres: Ichthuskerk, Parkdreef 258 2724 EZ Zoetermeer
T 06 528 564 17
E Mail mij
Werkdagen ma, di, do
(pastoraat Noordhove en Oosterheem)

Scriba
Liesbeth de Kam
T (079) 342 07 51
E Mail mij