Uitgave van de Protestantse Gemeente Zoetermeer

KERK VAN JE DROMEN

‘De deuren gaan vanzelf open’
IN BEELD In de Tienertent-bijeenkomst over ‘de kerk van je dromen’ kreeg Corniels (net 12) met hulp van Giandro (bijna 12) een geweldig idee: ‘We bouwen onze droomkerk in de videogame Minecraft!’ Hier is het resultaat in enkele beelden uit hun virtuele rondleiding, met een pracht van een persoonlijke toelichting.

‘Als je aankomt bij de kerk gaan de deuren vanzelf open. De ingang is breed, je hoeft je niet gevangen te voelen.

Kruis in de hal
Als je binnenkomt is er links eerst koffie en drop. Middenin de centrale hal staat het kruis. Hét teken na Pasen dat het leven sterker is dan de dood. Het brengt je ook meteen in de kerkstemming.
Met je rug naar het kruis zie je de deuren weer wijd open gaan naar buiten toe, naar de groene omgeving en de blauwe lucht.
De richtingaanwijzer ervoor wijst naar twee even grote ruimtes: de kerkruimte en de chillruimte. Iedereen kan kiezen en je kunt ook heen en weer lopen.

Bijbel is de Bron
In de kerkruimte is een wijd midden­pad, ruimte genoeg voor oudere mensen met rollators en voor kleine kinderen. Er staan banken, zo kun je aanschuiven. Oud en jong bij elkaar.
Voorin staan de gewone kerkdingen, het moet wel een kérk blijven: de brandende Paaskaars, het kruis, een orgel voor muziek. De Bijbel ligt open, midden op tafel. Die Bijbel is de Bron van alles! Wat er ook verteld wordt, in de Bijbel kun je het nalezen.

Grote koelkast en spelletjes
In de chillruimte staan oranje hangbanken en geel-blauwe zitzakken, er is een grote tv (ook voor spelletjes) en een enorme witte koelkast met genoeg eten en drinken voor iedereen. Aan de grote tafel kun je bordspellen doen en tekenen. Overal zijn ramen en veel lichtknopjes.

Veilige leerruimte
Apart in een hoek ingebouwd is de leerruimte. Daar kun je tot rust komen, een boek lezen en nadenken. Als een ouder iemand een beetje depressief is, kan die daarnaar toe. En als je ouders gescheiden zijn, wil je een veilig eigen plekje kunnen hebben.

Het maakt niet uit of je op zondag komt of door de week. De deuren gaan altijd open.’