Uitgave van de Protestantse Gemeente Zoetermeer

5 JAAR BREICLUB

Creatief zijn verbindt
IMPRESSIE Het is een plek van ontmoeting en naar elkaar omzien. Als iemand een poosje niet komt, wordt ze gemist. ‘Het is hier gezellig’, aldus een deelnemer over de Breiclub in Oosterheem die alweer vijf jaar bestaat.

Elke twee weken zien we elkaar en breien we onder het genot van een hapje en drankje. De Breiclub is vijf jaar geleden op maandag 8 september gestart met vijf enthousiaste vrouwen. De groep is gegroeid naar dertig vrouwen, die trouw om de veertien dagen komen en van een vakantiestop niet willen horen. Wat begon met kussens, sjaals en sokken is uitgebreid naar omslagdoeken, lappendekens, kerststal en ‘muizenkoffers’. Breien en bijpraten blijken heel goed samen te gaan.

Samen bezig zijn
De Breiclub is voor elke vrouw die graag wil breien of haken. Kerkelijk, niet-gelovig, jong, oud. Het samen bezig zijn heeft echt een functie voor de wijk en de kerk. Het is een creatieve uiting van letterlijk ‘kerk zijn in de buurt’. Perron in de Oosterkerk staat voor iedereen open. De vlaggetjes hangen uitnodigend aan de gevel en we zijn er van 14.00 tot 16.00 uur om de week op maandagmiddag.

Winterfair
Dit jaar wordt op 2 november van 10.00-16.00 uur een Winterfair georganiseerd in de Oosterkerk met leuke, lekkere, gezellige en bijzondere producten. De opbrengst is bestemd voor Perron in Oosterheem. Welkom!

F Breiclub Oosterkerk
E breicluboosterkerk@gmail.com
of kom gewoon eens binnenlopen.


Tannie Jorna