Uitgave van de Protestantse Gemeente Zoetermeer

6 JULI

Speelse carillonklanken geven vrolijke sfeer
De 47 klokken van het carillon bovenin de toren van de Oude Kerk zorgen voor een geweldige sfeer en geven een vrolijk tintje aan het dorps- en stadsleven in Zoetermeer. Zo’n live beiaardconcert elke eerste zaterdag van de maand is eigenlijk veel te weinig. 

Als u dit leest hebben er alweer twee bespelingen over daken, tuinen, straten en parken geklonken. Op 1 juni door onze eigen (Haagse) stadsbeiaardier Gijsbert Kok en op dinsdag 2 juli in het kader van Klassiek Zoetermeer een
extra bespeling met voorafgaande toelichting door Johan van Oeveren. Hij verzorgt op zaterdag 6 juli de maandelijkse bespeling met eveneens een ‘klassiek’ thema.
Winkelend in de Dorpsstraat, wandelend door het Wilhelmina­park of zittend op een bankje is het steeds genieten van die vrolijk door de lucht buitelende klanken. De beiaardiers spelen bekende musicalthema’s, muziek van artiesten die in the picture zijn, of sluiten aan bij Koningsdag en hoogtijdagen. Dat mag best wat vaker, is het streven van de Stichting Carillon Zoetermeer. Aan de beiaardiers zal het niet liggen.

Word vriend en meld u aan via E johov49@gmail.com of maak een (eenmalige) bijdrage over op NL58 INGB 0001 9250 08 t.n.v. Stichting Carillon Zoetermeer W carillonzoetermeer.nl 

Johan van Oeveren
SECRETARIS CARILLON ZOETERMEER

Foto: Gijsbert Kok, carillon Grote Kerk, Den Haag