Uitgave van de Protestantse Gemeente Zoetermeer

NIEUW LEVEN

De tuin van Pasen
Op de vroege morgen van Pasen gaan wat mensen in Zoetermeer op pad, als het nog donker is. Ze lopen de weg van de vrouwen uit het Evangelie, die zich afvragen wie de steen van het graf van Jezus kan wegrollen. In de tuin van Pasen vinden ze het lege graf.

De mensen in Zoetermeer gaan ook in het donker, soms in de verstilling, soms in regen en wind. Ze luisteren naar de geluiden die de nieuwe dag aankondigen, vogels, eenden, een specht, de wind in het riet.
Ze komen bij elkaar, steken licht aan in de kring, zingen over licht dat terugkomt. Ze vertellen het verhaal over die morgen van Pasen, lang geleden, opnieuw aan elkaar. Zo vieren ze het mysterie van de Verrijzenis.
En ontdekken dat het licht ook vandaag teruggekomen is. Het is een uitnodiging om het nieuwe leven te vieren, elke dag weer.
‘De tuin van Pasen’ is op de vroege Paasmorgen jarenlang het Binnen­park geweest. We vonden er de stilte en de troost. Sinds een paar jaar hebben we een andere plek gevonden, iets verderop. We worden nu gastvrij ontvangen in de Buurttuin aan de Broekwegzijde.
In de kas is meer beschutting tegen regen en kou, de kring wordt daardoor groter. Wat blijft, is een bijzondere ervaring: op de morgen van Pasen op weg gaan naar een ontmoeting met de Levende.

Spreekt je dit aan? Welkom in De tuin van Pasen! 21 april, 5.40 uur, Buurt­tuin Zoete Aarde, Broekwegzijde 195; voor wie wil aansluitend paasontbijt

Joke den Hertog
WERKGROEP REFECT


Heilige momenten
De vroege Paaswake in de tuin is het buitenbeentje in de serie meditatieve vieringen op zondagavond rondom ‘Heilige momenten’: ontmoeting, zingen, stilte en verhalen delen.
Welkom op 7, 10, 14 en 28 april, 19.30 uur, Rembrandtruimte Ichthuskerk